5 tips voor het plannen van je bruiloft

Misschien heb je het al voorbij zien komen op de social media, maar afgelopen week gaven we 5 tips die handig zijn bij het plannen van de bruiloft. In deze blog zetten we alle tips nog eens op een rijtje.

Tip 1 Geniet van je verlovingstijd!
In deze bijzondere tijd is het belangrijk elkaar niet uit het oog te verliezen of opeens te gaan stressen…. Kies daarom een mooie trouwdatum in de toekomst en neem de tijd om jullie bruiloft te plannen. Zo kan je alles verdelen en kan je het voor jezelf overzichtelijk maken.

Tip 2 Bezoek een trouwbeurs
Voordat je gaat beginnen met het plannen van jullie bruiloft, is het fijn als je weet wat er allemaal mogelijk is. Ga lekker oriënteren op trouwbeurzen. Daar is van alles te zien en te beleven. Ontdek de nieuwste trouwtrends en de verschillende mogelijkheden. Welke stijl past er bij jullie? Kies je voor een band of DJ? Wil je een walking dinner of een klassiek dinner? Hoe richt je de dag in? Welke bedankjes geef jij de gasten mee? Dit ontdek je allemaal en nog veel meer op een trouwbeurs.

Tip 3 Bepaal je budget
Wat wil je uitgeven aan jullie bruiloft? Als je een budget bepaald, kom je niet voor verassingen of teleurstellingen te staan. De mogelijkheden voor een bruiloft zijn eindeloos, daarom is het fijn om vanuit een budget te werken. Je zult toch keuzes moeten maken en nu kan je deze keuzes binnen je budget passen.

Tip 4 Kies 3 dingen
We gaan beginnen met keuzes maken. Hoe ziet jouw droombruiloft eruit? Schrijf eerst al je wensen op en kies daarna drie dingen uit die voor jullie het allerbelangrijkste zijn. Op deze drie dingen ga je niet besparen. Vervolgens ga je werken vanuit deze drie keuzes. Deze keuzes ga je aanvullen met jullie overige wensen of met de dingen die mogelijk zijn.

Tip 5 Schakel hulp in
Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met hulp van anderen kom je misschien een stapje verder. Vraag hulp aan vrienden, familie of kijk op websites naar de nieuwste bruiloft tips en trends.
Vind je het lastig om jullie wensen binnen jullie budget te passen? Vraag dan hulp aan een weddingplanner. Zij kunnen goede prijsafspraken maken en met hun ervaring en creativiteit is er meer mogelijk en ben je vaak voordeliger uit.
Wil je liever nergens over nadenken? Kies dan voor een instapklare bruiloft zoals een pop-upwedding. Deze manier van trouwen is nieuw, gemakkelijk, bijzonder en budgetvriendelijk!